dimecres, 17 de gener del 2018

Assemblea constituent de la federació de colles muixerangueres

El pròxim 20 de gener de 2018, les colles muixerangueres celebraràn a Algemesí l'assemblea constituent de la Federació Coordinadora de Muixerangues al Museu Valencià de la Festa d’aquesta població. La muixeranga de Xàtiva també hi estarà present com a colla participant de la constitució de la federació.

Es preveu la realització de diverses activitats al llarg del dia per tal de fer un acte protocol·lari que done solemnitat a l’acte. Es pretén marcar l’inici d’una nova etapa que arranque amb força per al món muixeranguer i servir per a establir una base sòlida, que estenga les seues arrels per tota la societat valenciana.

Segons va publicar el diari la veu aquest acte constituent serà una posada en escena del món muixeranguer marcant aquest dia al calendari com el dia de naixement de la federació, una data que pot esdevenir històrica.

Seguint el que deia el diari la veu, estan prevists, una sèrie d'actes assemblearis i protocol·laris als quals previsiblement assistirà el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el director del Museu Casteller, Jordi Beltran, i representants de la Coordinadora de Castells de Catalunya. Tal com està prevista aquest inici de la federació, pot representar una nova etapa per al món muixeranguer, tal vegada l’inici d’un creixement de la visibilitat del món muixeranguer per a tota la població.

La primera assemblea general es preveu a les 10 hores al Teatre Municipal d'Algemesí i, posteriorment, al Museu Valencià de la Festa, es celebrarà l'assemblea constituent i la signatura oficial dels estatuts i de l'acta de constitució davant dels presidents de les colles que conformen la federació i dos representants de cadascuna d'aquestes què, al seu torn, formaran part de la Junta General.

Com no podia ser de cap altra forma la nostra muixeranga també estarà present a l'acte amb dues persones per a formar el nostre propi pilar de dos que ens represente a l’acte protocol·lari.
Seguint la informació apareguda al diari la veu, està prevista la celebració d’un dinar i a les 17 hores es celebrarà l'assemblea general i la constitució de la primera junta general amb els càrrecs definitius.


La Federació de muixerangues a publicat al seu facebook la següent entrada amb els actes prevists per a l'ocasió:

"La jornada començarà al Teatre Municipal d'Algemesí on tindrà lloc la primera Assemblea General amb presència de totes les colles membres. A continuació el Museu Valencià de la Festa d'Algemesí serà el lloc escollit on celebrar l'Assemblea Constituent i Acte Protocol·lari de la FCM. El Museu serà també la seu oficial de la mateixa. Aquest acte comptarà amb tot un seguici de representants d'autoritats del món muixeranguer, casteller i de la música tradicional valenciana. Es preveu la presència del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; el director del Museu de la Festa, Julio Ramón Blasco Nácher; el director del Museu Casteller, Jordi Beltran Luengo, el President de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, Joanjo Trilles Font i representants de la Coordinadora de Castells de Catalunya, al costat dels batlles o regidors dels pobles amb muixerangues membres. 
L'esdeveniment, que començarà a les 12,30 hores, tindrà el seu punt transcendental en el moment de les signatures dels representants de les muixerangues com a associacions membre. Tanmateix, les muixerangues ompliran el claustre de “pinets” amb les seues respectives indumentàries, cosa que atorgarà un moment simbòlic d'unió i cohesió al solemne acte, que terminarà amb la interpretacio en directe de la peça “La Muixeranga d'Algemesí”.

En acabar el dinar de germanor, es reunirà la primera Junta General al Casino Liberal per a l'elecció de càrrecs. Amb voluntat d'organitzar i coordinar les diferents agrupacions, velles i noves, i de vetllar per la seua seguretat, així com de difondre el fet muixeranguer i actuar com una única veu davant els diferents estaments socials, polítics i culturals, és pel que es crea la FCM, que constarà de presidència, tresoreria, una àrea tècnica, una comissió de garanties i les diferents comissions de treball necessàries per dur a terme els objectius plantejats per la FCM. Entre les finalitats de l’entitat destaca: difondre, promoure i dignificar el fet muixeranguer i les Muixerangues com a tradició i expressió cultural valenciana, facilitar el diàleg i la coordinació entre les muixerangues, gestionar els seus interessos comuns, aconseguir els recursos necessaris per al seu funcionament òptim, ajudar a les colles menudes o en formació, recolzar la investigació i realitzar funcions de representació davant les institucions, entre altres."

Fonts: 
https://www.diarilaveu.com/noticia/muixerangues-federacio-pinya-drets
facebook federació muixerangues

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Raspberry Candy Cane Multicursor