dimarts, 30 de gener del 2018

ENTREVISTA AL NOSTRE PRESIDENT A LA RADIO DE XÁTIVA

El dimarts 23 de gener de 2018 el nostre President, Ximo, va acudir a la ràdio Xàtiva a una entrevista. Com no tots vam poder gaudir d'ella i l'emissora de Xàtiva no disposa de post cast, vos deixem ací el tall d'àudio de l'entrevista.

Audio de la entrevista

diumenge, 28 de gener del 2018

EL NOSTRE BLOG SUPERA LES 4.000 VISITES. GRACIES A TOTS I TOTES

El nostre blog acaba d'arribar a les 4.000 visites gràcies a tots vosaltres. Per a alguns no serà una gran xifra, però per a nosaltres és un gran inici del camí.
image
En uns mesos, molt d'esforç, treball i com no amb la col·laboració de tots els lectors hem aconseguit arribar a aquest punt.
Gràcies a tots, seguirem treballant per difondre les notícies que envolten la nostra muixeranga, aquestes notícies fan pinya al voltant nostre, les necessitem i vos necessitem a tots vosaltres. No ens abandoneu, quedeu-se amb la muixeranga de Xàtiva.

Sin título-1 (1)

LA MUIXERANGA DE XÀTIVA AMB ELS NOSTRES AMICS DE LA CARABASSOTA

El diumenge 21 de Gener de 2018, la muixeranga de Xàtiva, assistirem com a convidats a les festes de Guadassuar per a col·laborar amb els companys de la Carabassota per la Festa de la repartició de la carn.

muixeranga de xativa en guadassuar 2
Fou una llarga jornada de la qual ja donarem compte a nostre facebook, no obstant aprofitem el nostre blog per a difondre aquesta jornada de convivència entre les colles. Una jornada, de germanor que ens fa sentir la muixeranga com a un mig de compartir experiències y vivències dels membres de la colla.

muixeranga de xativa en guadassuar 1

muixeranga de xativa en guadassuar 4
Que imatges més impactants, poder vorer la unió de colors de les diferents indumentàries, creuant-se entre si per a fer figures, per a fer pinya i com no, per fer muixeranga. No oblidem tampoc als companys de la muixeranga de Cullera que també participaren de la festa.

muixeranga de xativa en guadassuar 3muixeranga de xativa en guadassuar 5


Saludem des de ací als membres de la Carabassota amb els quals compartirem una excel·lent vetlada.
Amunt colles, tots junts arribarem més lluny, arribarem més alt, serem més forts!.

muixeranga de xativa en guadassuar 6muixeranga de xativa en guadassuar 7

Entrada del nostre facebook:

https://www.facebook.com/MuixerangaXativa/?hc_ref=ARR7PJo0a-y3Y8UB46USLTIBriV_W5B_GvSVz-sBZj4y2LYFFMGfc7m7BaJs3CoZWYw


ASSAIG DEL 27 DE GENER 2018

Aquest dissabte 27 de gener hem pogut gaudir de la presència de pau, el mestre de la muixeranga d'Alacant, a l'assaig que realitzarem a la plaça Sant Jaume.


Ha sigut un assaig molt enriquidor perquè ens ha permés practicar i tractar de polir xicotetes imperfeccions a les nostres figures de cara a millorar l'efectivitat en la seua realització. Gràcies a la interacció de les colles aprenem els uns dels altres i també millorem la nostra tècnica. A l'assaig també comptarem amb la presència d'amics de la colla del ball dels locos de l'Olleria, que també participaren d'aquesta jornada d'aprenentatge.

Ens queda molt per fer, però el que més necessitem és el suport de la nostra gent. Si volem pujar més amunt, necessitarem més mans, més suport, perquè més il·lusió és impossible. Si voleu participar, no oblideu que estem esperant-vos contacteu amb nosaltres.

dijous, 25 de gener del 2018

AQUEST DISSABTE ASSAIG EXTRAORDINARI A LA PLAÇA SANT JAUME

Aquest dissabte 27 de gener de 2018 a les 11:00 està previst un assaig extraordinari a la plaça Sant Jaume de Xàtiva. En aquest assaig comptarem amb el mestre de la muixeranga d'Alacant i podrem practicar algunes de les figures noves per a aquest exercici.

Volem comptar amb la màxima quantitat de gent per a poder provar figures cada vegada més complicades i exigents. Volem comptar amb el suport de totes les persones possibles, a què estàs esperant, vine i enfaixa't amb nosaltres.

dimecres, 24 de gener del 2018

ASSAIG EL PROPER DIVENDRES, VINE AMB NOSALTRES


La muixeranga de Xàtiva, la Socarrà, vol tocar el cel, per a aconseguir-ho, necessitem la col·laboració de tots: grans i menuts, joves i no tan joves,... 
Tots són benvinguts i benvingudes.
Si t'agrada la muixeranga i vols vindre a provar no ho dubtes, t'estem esperant. 

Pots vindre amb nosaltres a intentar arribar el més alt possible. Aquest divendres estarem al Lluís Simarro a partir de les 6 de la vesprada.

Si tens qualsevol dubte, contacta'ns al mail

muixerangaxativa@gmail.com

dimarts, 23 de gener del 2018

SIGNATURA DELS ESTATUTS DE LA FEDERACIÓ EN EL MUSEU DE LA FESTA


Just darrere de l'Assemblea General que es va realitzar al teatre d'Algemesí, tota l'acció es va dirigir cap al Museu de la Festa d'Algemesí, en la que serà la seu de la federació coordinadora. 
Allí ens esperaven una sèrie d'actes assemblearis i protocol·laris als quals van assistir multitud de personalitats, entre ells: el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el director del Museu Casteller, Jordi Beltran, i representants de la Coordinadora de Castells de Catalunya, L'alcaldessa d’Algemesí, el director del Museu de la Festa, així com representants de multitud d’Ajuntaments entre els quals es trobava Jordi Estellés Carrasco regidor de Cultura y Patrimoni Històric-artístic de Xàtiva, al que agraïm la seua participació. (demane disculpes per les omisions al nomenar carrecs, que no son en ningún cas intencionades. Ho sentim no disposem d'un llistat)La presentació de l'acte va estar a càrrec de la Comissió gestora que va fer un gran treball en l’organització de l'esdeveniment. Com no, va haver-hi molts discursos motivadors per parts dels presentadors i la presidenta de la comissió, del director del museu que va destacar per la seua brevetat, el discurs de l’Alcaldessa d’Algemesí i com no el discurs sense papers que ens va dedicar el Conseller Marzà.
Tot açò amb la presentació de cadascuna de les 21 colles firmants que van ser presentades una a una mentre presentaven un pilaret de dos amb la seua indumentària. Tota una explosió dels vistosos colors de les vestimentes muixerangueres. Tots els assistents estàvem en peu de l'emoció per vorer la desfilada. A cada pilaret que creuava el pati del Museu, el president de la seua colla s'alçava per dirigir-se a signar l'adhesió de la seua colla a la federació.
Com no podia ser de cap altra forma la nostra muixeranga també estarà present a l'acte amb dues persones per a formar el nostre propi pilar de dos que ens represente a l’acte protocol·lari i el nostre president signant l'adhesió de la nostra colla a la federació.No podia finalitzar l'acte sense poder gaudir d’un grup de dolçainers tocant la muixeranga que ens acompanya a totes les actuacions.

Podríem resumir que va ser un acte molt emotiu, una posada en escena en la qual la federació entra a la vida pública per la porta gran. Un acte en què no va faltar res.

diumenge, 21 de gener del 2018

Assemblea general federació de colles muixeragueres 20 de gener 2018

Algemesí a 20 de gener de 2018, dia històric per a la muixeranga, hui es firmen esl nous estatus de la federació de colles muixerangueres.
Fins aquest dia, el que hi havia, era un preacord per a la constitució de la federació. Però quedava pendent les decisions de constituir oficialment l'assemblea general per a l'acceptació formal dels estatuts.
La reunió començà al voltant de les deu del matí al teatre d'Algemesí amb la presentació de l'estructura d'organització prevista als estatuts. A risc de confondrem i confondre-vos a tots, vaig a fer una breu enumeració:
1. Assemblea General
2. Junta General
3. Junta permanent
4. Àrea Tècnica
5. Comissió de Garanties

Posteriorment es presentaren els membres de les colles que van a formar part de la Junta General, estaven acordats i presentats per les colles l'existència de dos membres per colla.

El segon dels punts de la jornada va ser la presentació dels grups de treball de la Federació
1. Àrea Tècnica
2. Àrea de Premsa i comunicació
3. Àrea de dinamització
4. Àrea de Logística
5. Investigació i divulgació
6. Àrea d'organització
7. Relacions institucionals
Aquest punt també va ser aprovat per unanimitat

El tercer dels punts del dia va ser l'Elecció de l'àrea tècnica, sols hi havia una candidatura que va ser confirmada per unanimitat dels assistents.

Un altre punt, el quart, va se la tria de la comissió de garanties que també va ser aprovat per unanimitat.

El punt cinqué va ser l'aprovació de les quotes a pagar per les colles que també quedà aprovat per unanimitat.

El sext i últim dels punts del dia va ser el de precs i preguntes. Aquest punt, a causa de la seua naturalesa, es va mostrar més obert a debat. Però tot va finalitzar amb prou consens.
   

ACTE PROTOCOL·LARI DE LA FIRMA DELS ESTATUTS DE LA FEDERACIÓ DE COLLES MUIXERANGUERES

Tal com havíem comentat en un post anterior, i ahir al nostre facebook, el dissabte 20 de gener de 2018 es va celebrar l'acte protocol·lari de la firma dels estatuts de la nova federació de colles muixerangueres. On la nostra “muixeranga de Xàtiva” no podia faltar.

Va ser un dia lúdic i festiu, però també un dia de treball. La comissió gestora va tindre un intens dia de treball, amb presentacions, negociacions, protocols i gestions.

La creació d'aquesta federació, pel suport institucional que pot tindre i la il·lusió i treball, de tots els que conformem aquest món muixeranguer, pot conduir-nos per un nou camí per recobrar les nostres tradicions com a poble. El suport institucional no ho és tot, però és important, de la resta, de la feina, l'esforç, les hores d'assaig i treball, ja ens encarregarem totes les persones que fem muixeranga. Tot i això, pot ser l'inici d'una nova etapa al món muixeranguer, el futur està per escriure i per tant serem nosaltres, tots els muixeranguers i muixerangueres els escriptors i escriptores del guió de la història de les muixerangues i la seua difusió.

Com va transcórrer la jornada:

La comissió gestora va organitzar la jornada amb un calendari ajustat e intens, que es va acomplir, diria jo, que a la perfecció. Des d'ací donar les gràcies per la tasca realitzada a aquesta comissió gestora que ha fet un intens treball que no deu passar desapercebut. De segur que aquesta federació, que ja és realitat, ha arribat a bon terme gràcies a l'esforç de moltes persones, i també la comissió gestora, que van a quedar en l'anonimat, però que deuen tindre l'agraïment de tots per la seua dedicació. Perquè muixeranga som tots i totes.

Els actes prevists per al dia es podrien emmarcar en quatre apartats:

1. Assemblea general: Realitzat al Teatre municipal d'Algemesí. Acte en el qual el conjunt de les 21 colles presents, votaren ponderadament els punts del dia. Requisit indispensable per la posterior firma de l'acord de la federació de muixerangues

2. Acte protocol·lari: Realitzat al Museu de la festa d'Algemesí. Acte institucional de la firma de l'adhesió a la federació de totes les muixerangues, amb la presència de nombroses autoritats i amb la posada en escena de 21 pilarets, un per colla.

3. Dinar de germanor: Realitzat al casino liberal d'Algemesí. No cal descripció, imagineu.

4. Junta General: Al Casino liberal d'Algemesí. Per a l'elecció dels membres de la Junta Permanent

Indubtablement un gran dia per al món muixeranguer, les bases estan ací, estem al començament d'un nou camí. En la mà de tots està la resta del viatge, però de segur que seguirem intentant arribar al més alt possible, a tocar el cel amb les mans.

Constitució de la federació als mitjans de comunicació:
http://www.levante-emv.com/ribera/2018/01/21/algemesi-alza-primera-federacio-muixerangues/1669023.html
https://www.diarilaveu.com/noticia/79267/muixerangues-federacio-dia-historic
http://www.elperiodicomediterraneo.com/noticias/comunitat/marza-apadrina-creacion-federacio-muixerangues_1122336.html
http://www.lasprovincias.es/ribera-costera/nace-federacion-muixerangues-20180118004757-ntvo.html
http://www.lavanguardia.com/local/valencia/20180117/4482377376/algemesi-acoge-este-sabado-la-constitucion-de-la-federacio-de-muixerangues.html
video de sueca televisiò publicat al facebook de la muixeranga de sueca:
dimecres, 17 de gener del 2018

CONVIDATS A GUADASSUAR A LA FIRA DE LA REPARTICIO DE LA CARN

Aquest diumenge dia 21 de gener, els companys de la Muixeranga la Carabassota de Guadassuar, ens han convidat a col·laborar amb ells per a fer una actuació dins les festes de la fira la repartició de la carn.

Indubtablement, serà tot un espectacle i de segur ens ho anem a passar molt be.

Salutacions des d'ací a tots els muixeranguers i com no als nostres companys de la Carabassota perquè passen unes bones festes. 


image

Assemblea constituent de la federació de colles muixerangueres

El pròxim 20 de gener de 2018, les colles muixerangueres celebraràn a Algemesí l'assemblea constituent de la Federació Coordinadora de Muixerangues al Museu Valencià de la Festa d’aquesta població. La muixeranga de Xàtiva també hi estarà present com a colla participant de la constitució de la federació.

Es preveu la realització de diverses activitats al llarg del dia per tal de fer un acte protocol·lari que done solemnitat a l’acte. Es pretén marcar l’inici d’una nova etapa que arranque amb força per al món muixeranguer i servir per a establir una base sòlida, que estenga les seues arrels per tota la societat valenciana.

Segons va publicar el diari la veu aquest acte constituent serà una posada en escena del món muixeranguer marcant aquest dia al calendari com el dia de naixement de la federació, una data que pot esdevenir històrica.

Seguint el que deia el diari la veu, estan prevists, una sèrie d'actes assemblearis i protocol·laris als quals previsiblement assistirà el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el director del Museu Casteller, Jordi Beltran, i representants de la Coordinadora de Castells de Catalunya. Tal com està prevista aquest inici de la federació, pot representar una nova etapa per al món muixeranguer, tal vegada l’inici d’un creixement de la visibilitat del món muixeranguer per a tota la població.

La primera assemblea general es preveu a les 10 hores al Teatre Municipal d'Algemesí i, posteriorment, al Museu Valencià de la Festa, es celebrarà l'assemblea constituent i la signatura oficial dels estatuts i de l'acta de constitució davant dels presidents de les colles que conformen la federació i dos representants de cadascuna d'aquestes què, al seu torn, formaran part de la Junta General.

Com no podia ser de cap altra forma la nostra muixeranga també estarà present a l'acte amb dues persones per a formar el nostre propi pilar de dos que ens represente a l’acte protocol·lari.
Seguint la informació apareguda al diari la veu, està prevista la celebració d’un dinar i a les 17 hores es celebrarà l'assemblea general i la constitució de la primera junta general amb els càrrecs definitius.


La Federació de muixerangues a publicat al seu facebook la següent entrada amb els actes prevists per a l'ocasió:

"La jornada començarà al Teatre Municipal d'Algemesí on tindrà lloc la primera Assemblea General amb presència de totes les colles membres. A continuació el Museu Valencià de la Festa d'Algemesí serà el lloc escollit on celebrar l'Assemblea Constituent i Acte Protocol·lari de la FCM. El Museu serà també la seu oficial de la mateixa. Aquest acte comptarà amb tot un seguici de representants d'autoritats del món muixeranguer, casteller i de la música tradicional valenciana. Es preveu la presència del conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete; el director del Museu de la Festa, Julio Ramón Blasco Nácher; el director del Museu Casteller, Jordi Beltran Luengo, el President de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, Joanjo Trilles Font i representants de la Coordinadora de Castells de Catalunya, al costat dels batlles o regidors dels pobles amb muixerangues membres. 
L'esdeveniment, que començarà a les 12,30 hores, tindrà el seu punt transcendental en el moment de les signatures dels representants de les muixerangues com a associacions membre. Tanmateix, les muixerangues ompliran el claustre de “pinets” amb les seues respectives indumentàries, cosa que atorgarà un moment simbòlic d'unió i cohesió al solemne acte, que terminarà amb la interpretacio en directe de la peça “La Muixeranga d'Algemesí”.

En acabar el dinar de germanor, es reunirà la primera Junta General al Casino Liberal per a l'elecció de càrrecs. Amb voluntat d'organitzar i coordinar les diferents agrupacions, velles i noves, i de vetllar per la seua seguretat, així com de difondre el fet muixeranguer i actuar com una única veu davant els diferents estaments socials, polítics i culturals, és pel que es crea la FCM, que constarà de presidència, tresoreria, una àrea tècnica, una comissió de garanties i les diferents comissions de treball necessàries per dur a terme els objectius plantejats per la FCM. Entre les finalitats de l’entitat destaca: difondre, promoure i dignificar el fet muixeranguer i les Muixerangues com a tradició i expressió cultural valenciana, facilitar el diàleg i la coordinació entre les muixerangues, gestionar els seus interessos comuns, aconseguir els recursos necessaris per al seu funcionament òptim, ajudar a les colles menudes o en formació, recolzar la investigació i realitzar funcions de representació davant les institucions, entre altres."

Fonts: 
https://www.diarilaveu.com/noticia/muixerangues-federacio-pinya-drets
facebook federació muixerangues

Raspberry Candy Cane Multicursor