dimecres, 23 de maig del 2018

ACTUACIÓ A LA Fira Tradicional de Sant Pasqual 2018

Aquest dissabte passat actuarem al Genovés a les festes de la Fira Tradicional de Sant Pasqual 2018.


Al recinte de la fira es podia vorer, a més de l'actuació de la Muixeranga de Xàtiva, una mostra d’antics oficis i artesania, productes del camp, gastronomia de la comarca, música i les danses del poble i com no, l'esport autòcton; la Pilota Valenciana. La música tradicional, la decoració i l’animació de carrer ens traslladaren a com era la vida del poble valencià de principis de segle XX.

La nostra colla va actuar al voltant de les 11.30 a 12.30 davant l'Ajuntament del Genovés. férem vàries figures com:

La Sénia


Peu de l'alta clàssica de 5

Felipets

Torreta de dones sense desplegar

Palmera



Pots trobar més informació i fotos al nostre facebook





divendres, 18 de maig del 2018

ACTUAREM A LA Fira Tradicional de Sant Pasqual 2018

Aquest dissabte ens pots trobar al Genovés en Fira Tradicional de Sant Pasqual 2018 


Amb motiu de la celebració de les festes de Sant Pasqual, l’Ajuntament del Genovés organitza la Fira Tradicional, amb la finalitat de mostrar a tots els visitants el patrimoni cultural local i els productes i tradicions.

La nostra muixeranga estarà present el dissabte 19 de maig, i té prevista la seua actuació al voltant de les 11.30 a 12.00 en la Plaça de la Immaculada.. Com sempre estem disposats a donar el màxim possible i a tractar de donar el nostre toc personal a la festa. 


No falteu!!!

Al recinte de la fira està prevista una mostra d’antics oficis i artesania, productes del camp, gastronomia de la comarca, música i les danses del poble i com no, el esport autòcton; la Pilota Valenciana. La música tradicional, la decoració i l’animació de carrer ens traslladaran a com era la vida del poble valencià de principis de segle XX.

 Font: http://www.genoves.es/page/fira-tradicional-sant-pasqual-2018








ASSAIG DIVENDRES 18 DE MAIG

La muixeranga de Xàtiva, la Socarrà, vol tocar el cel, per a aconseguir-ho, necessitem la col·laboració de tots: grans i menuts, joves i no tan joves,... 

Tots són benvinguts i benvingudes.

Si t'agrada la muixeranga i vols vindre a provar no ho dubtes, t'estem esperant. 

Pots vindre amb nosaltres a intentar arribar el més alt possible. Aquest divendres estarem al Lluís Simarro a partir de les 6 de la vesprada (18;00).

Si tens qualsevol dubte, contacta'ns al mail

muixerangaxativa@gmail.com



dilluns, 14 de maig del 2018

CRÒNICA DE LA SEGONA TROBADA DE MUIXERANGUES A XÀTIVA

El passat dissabte 12 de maig va ser la Segona trobada de Muixerangues a Xàtiva. Des de la nostra web i les xarxes socials hem donat tota la informació que a estat al nostre abast fins a arribar a aquest gran dia.

Ara una vegada realitzada la trobada i d'haver gaudit d’ella, volem fer una xicoteta descripció del que allí va tindre lloc.

Volem començar aquest post, donant les gràcies a totes les colles convidades per a aquesta trobada:










Seguint la previsió inicial, totes les colles ens reunirem a la porta de l’escola Gosalbez Vera de Xàtiva per a anar juntes a la plaça la Bassa per tal de fer la tradicional enfaixada.



Tots junts, ja enfaixats, ens dirigirem a la hermita de Sant Francesc per fer uns felipets en homenatge als maulets.

D'allí ens dirigirem a l’albereda Jaume I on les colles realitzarem les figures, com és habitual, cada colla feia una figura i passava la ronda a la següent colla, fins a completar les quatre colles.
Les figures realitzades per les colles foren:

Vinaròs: marieta, pilar aixecat de 4 i banc;

Conlloga: altar amb remat de morera torreta desplegada i remat alta clàssica i

Cullera: pilar de 4, remat de la canya (Miquel i Pere) i remat d'alta de cinc.

Xàtiva: Castell de 4 amb agulla, Torreta sense desplegar, alta clàssica de 5



Els pilars de comiat que realitzaren totes les colles foren:
Vinaròs, 3 pinets de 3 i dos de 2,
Cullera pilars de tres i dos,
Conlloga, altar.
Xàtiva, altar.


El més destacable de les figures realitzades per la nostra colla foren la torreta de dones i alta clàssica de 5.

La torreta de dones, va ser una de les figures que mes va agradar al públic, tenia conformat tot el tronc íntegrament per les nostres muixerangueres. A la figura, tota la pinya, la conformaren les dones de la nostra muixeranga i es van afegir les dones muixerangueres de les colles convidades creant una pinya de solidaritat. No tenim constancia, fins al moment, que s'haja realitzat aquesta figura per altra colla al nostre país integrada únicament per dones.
















En acabar de desmuntar la figura, el crit de "SENSE DONES NO HI HA MUIXERANGA" va ser unànime. Un clam reivindicatiu per a la totalitat de les muixerangues. La ciutat de Xàtiva va gaudir d'una emocionada celebració per part de totes les dones participants. Lluitadores i combatives com sempre, van donar un llisó de com la muixeranga segueix parlant en femení i té tot un futur per escriure.


L'alta clàssica de 5 no va ser completada, perquè no es va plantar totalment el xiquet, com es veu al vídeo, per uns moments part de la colla va arribar a pensar que s'havia completat. Sols ha sigut un pas en el camí, continuarem lluitant per arribar el més alt.



Al jardí de la Pau: Conlloga, Palmera de 5; Cullera, Marieta: Vinaròs, pinets de 3. A la pedra, tots feren figuretes, llevat de Conlloga que va fer un pilotó.



Però no tot va ser fer figures muixerangueres, també va haver-hi festa i de la bona, amb el concert del Diluvi i moltes coses més. Però, eixa és una altra història...



Si voleu vorer mes imatges i vídeos els podeu trobar al nostre facebook




Editem el post per afegir el enllaç a les fotos cedides per les colles participants





dissabte, 12 de maig del 2018

CONCERT DEL DILUVI A XÁTIVA


Hem gaudit d'una vesprada gloriosa de muixeranga en la ciutat de Xàtiva, les quatre colles convidades ho han donat tot. 


Tots els presents han vibrat amb l'espectacle que hem donat, però, la vesprada acaba. Ara bé la nit, nit de música amb la presentació de les mil i a partir de les 24.00 el concert del Diluvi.

Estem de festa en Xàtiva, aquesta nit estem en el concert gratuït del Diluvi al jardí de la Pau.


Vine amb nosaltres i no oblides passar-ho bé i gaudir de la festa! t'esperem!

HUI ES EL GRAN DIA

















VINE A GAUDIR DE LA 

Anem a omplir Xàtiva de color i música, anem a omplir l'albereda Jaume I de espectacle, anem a arribar el més alt possible, hui és el gran dia. Des d'ací volem contar-te que vas a trobar hui a la ciutat de Xàtiva. Volem comptar amb tots vosaltres, vingueu a vorer es que hem preparat.

Per a aquesta segona trobada de muixerangues està prevista l'assistència de diverses colles:


Es va crear el 2013, en l'actualitat compta amb pocs membres. Molts dels seus membres són de la comarca dels ports i de la seua comarca veïna ubicada a Catalunya motiu pel qual part dels seus membres són castellers.

Fan figures de 3 i 4 altures amb molt poca pinya...Nosaltres ho poguérem comprovar quan anàrem a fer un assaig conjunt a Onda. Fan figures molt especials, Impressionen!!!




Es va crear el 2013. Compta amb més de 200 membres per a construir figures de 3, 4 i 5 alçades.

S'iniciaren a l'alta de 5 amb l'alta de 5 clàssica

Recuperen "el pilotó", que és una figura pròpia de la plana baixa.

Heu de vindre a vorer-la.




Es va formar el 2011. Són una colla en la qual tenim molta relació, que vingueren l'any passat a la nostra trobada a fer-nos pinya, i nosaltres anàrem a la seua trobada.

Són 60 persones aproximadament que fan figures de 3 i 4 alçades. A les primeres actuacions comptaren amb membres de colles amigues com ara la muixeranga de València , Sueca, La nova muixeranga d'Algemesí, ... És una colla molt apreciada per tots i per nosaltres també, ja que ens van convidat a els seues festes i ens van tratar molt bé.

I com no, la muixeranga amfitriona,

La muixeranga de Xàtiva, La Socarrà, es formà a Xàtiva a mitjans de 2016, després de les celebracions del 25 d'abril. La seua creació tenia un objectiu, que tots els socarrats toquem el cel en la mà!!!
Des d’aquell moment no hem parat, seguim creixent i actualmente tenim més de 100 membres. Fem figures de tres y cuatre alçades. Ho donem tot a cada actuació i ens encanta el que fem.


Totes aquestes muixerangues actuaran oferint les seues figures per al públic, en un acte que omplirà la ciutat de Xàtiva de color, música i espectacle. Perquè aquest any es podrà gaudir a Xàtiva de dos esdeveniments conjunts, la trobada de muixerangues i la final del certamen de joves cantautores/rs MiL.


Aquesta vesprada 12 de maig acollirem a les colles muixerangueres convidades per a dirigir-nos a la Plaça la Bassa, allí ens enfaixarem per a realitzar una cercavila que esà prevista a les 17:30  i realitzar unes figures davant el monument als maulets per tal de mostrar el nostre homenatge.

Després, al voltant de les 18:00, ens dirigirem a l’Albereda Jaume I, on està prevista l'actuació de la Trobada pròpiament dita.


En finalitzar, a aixó de les 20:00, ens dirigirem al Jardí de la Pau per gaudir de la presentació del Festival Música i Lletra. El festival de música d’autor presentarà, entre més coses, la final del certamen de joves cantautors, amb l'actuació del guanyador 2017 Marc Damontagne i després, a les 24:00, un concert gratuït d’El Diluvi i Fx Selektor

Sens dubte serà un gran dia para la ciutat de Xàtiva  i una oportunitat única per a gaudir d'una vesprada-nit inoblidable.

Anem a fer tot el que estiga a les nostres mans per fer que el públic assistent ho passe estupendament.



















Gràcies a totes les entitats que han col.laborat en aquesta trobada.

No oblideu passar per la nostra tendeta de marxandatge, de segur trobareu records inoblidables per a aquest dia.


Però res de tot açò valdrà la pena si no podem comptar amb el suport de tots vosaltres, vos esperem, no falteu.


Eixe dia necessitarem totes les mans possibles, comptem amb tu!



divendres, 11 de maig del 2018

12 DE MAIG, HUI ESTEM A L'ALBEREDA, VINE!

Si són les cinc de la vesprada del 12 de maig i estàs prop de Xàtiva.

 Si no saps que fer! 

Si tens ganes d'eixir! 

No saps quin plan tens per a hui!. 

Passat per 'albereda Jaume primer a vorer la SEGONA TROBADA DE MUIXERANGUES A XÀTIVA. 

Però, si creus que ja és tard per a vorer-la, no et preocupes, 
encara ens queda el concert del diluvi a les 24.00 t'esperem!

FALTA 1 DIA PER A LA 2a TROBADA DE MUIXERANGUES DE XATIVA


Les companyes i companys de la Muixeranga de Xàtiva continuen redoblant esforços per difondre la trobada als mitjans de comunicació. Com ja hem dit, la Trobada celebrarà el 12 de maig a Xàtiva. 
Aquest dijous 10 de maig han anat a la ràdio, a la cadena ser de Xàtiva, i ens han convidat a tots a la Segona trobada de muixerangues de Xàtiva.



dijous, 10 de maig del 2018

VINGUEU A LA SEGONA TROBADA DE MUIXERANGUES A XÀTIVA

En aquest últim vídeo ens hem desplaçat a múltiples poblacions de la costera per convidar a tothom a vindre a la segona trobada de muixerangues a Xàtiva.





No ha sigut una tasca fàcil, si no ens creeu, mireu aquestes preses falses.



Si voleu vorer mes vídeos, ací deixem els enllaços:


Vìdeo 13  (recomanat)
vìdeo 12

FALTEN 2 DIES PER A LA 2a TROBADA DE MUIXERANGUES DE XATIVA


Vingueu a la 2a Trobada de Muixerangues a Xàtiva 13

dimarts, 8 de maig del 2018

Vingueu a la 2a Trobada de Muixerangues a Xàtiva 10

ENTITATS COL.LABORADORES DE LA SEGONA TROBADA DE MUIXERANGUES A XATIVA

Els nostres companys de la muixeranga, van fer ronda per les entitats col·laboradores, per a fer-los entrega dels cartells del dia de la trobada i dels llibres. Volem agrair-vos la vostra ajuda per a l'organització de la Segona Trobada de Muixerangues a Xàtiva.


Tenim fotos de l'entrega d'algunes d'elles, que vos deixem a continuació.

Aximo  Sirera


Artista digital

Amics centre veterinari

clip_image002

clip_image003

Public Lounge Restaurant

El Barco

clip_image004

clip_image005

Marga Maset

Bar el Malagueño

clip_image006

clip_image007

Sirope

El Clam Gastro Espai

clip_image008

clip_image009

Perfumarte

Pastisseria Boscà

clip_image010

clip_image011

Cafetal Club

Chamón

clip_image012

clip_image013

El Gourmet del Socarrat

Fan Rock

clip_image014

clip_image015

Joieria Mario Alonso

Kebab Bar San Jaime

clip_image016

clip_image017

Lluch & Soro Òptics

Natanael Carrasco

clip_image018

clip_image019

Pentinart

Pilar Muñoz

clip_image020

clip_image021

Vicente Miñana, Tien 21

Dental Carralero

clip_image022

clip_image023

Vives

Asisa

clip_image024

clip_image025

El forn de la miga

José y Mª José peluqueros

clip_image027

clip_image028

Nurbe Autoescuela

Fuster Senyals

clip_image029

clip_image030

Brodats Alicia

Podosigma Clínica del peu

clip_image031

clip_image032

Fruits de la terra, fruteria

La Tella papereria

clip_image033

clip_image034

Tapeo bar

Tece nutrición y dietética

clip_image035

clip_image036

Goxua pastisseria

Pura vida ecotenda

clip_image037

clip_image038

Xesca Penalba

La Fontana

clip_image039

clip_image040

Optica Meseguer

Hiper congel

clip_image041

clip_image042

Bar Tulay

La pelu de Neus

clip_image043

clip_image044

Instalman

Jose Joaquin Calvo Generali

clip_image045

clip_image046

A més A més Serveis

clip_image047



Marta Bonet


Imprenta Grau

Celia Santamarta Estilista


La lucre

Incase Carrocerías

Casa Javi Bar-Restaurant

Famaliving

Frangida Company SLL

Clam gastro-espai

Ferrando, lacat i decoració de la Fusta

Rico Perruqueria

El tiradores Cerveceria-Restaurant

Cafes Valiente

Bar Catolic

Autocares Miguel Borrás

Optica Iborra

MercaXàtiva

Enrique Daroca Clínica Podología

Pérez Micó Joyerías

Ambient Faller

Raspberry Candy Cane Multicursor