diumenge, 11 de febrer del 2018

DIUMENGE 11 DE FEBRER, HOMENATGE A LES VICTIMES DEL BOMBARDEIG DEL 39

Tal com havíem descrit en un post anterior, hui 11 de febrer de 2018, s'ha realitzat enfront de l'estació de Xàtiva un acte commemoratiu en memòria de les víctimes del bombardeig de 1939 per part de l'exèrcit feixista italià. La Muixeranga de Xàtiva ha posat l'eslavó final a la cadena d'actes que s'han realitzat.

Al voltant de les 12 del migdia han començat els actes commemoratius. Han participat nombroses personalitats de la política actual com: El secretari autonòmic de Justícia, reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Ferran Puchades; la diputada autonòmica Ana Barceló els diputats provincials Iván Martí y Rosa López Garijo; també els regidors de l'Ajuntament de Lleida Francesc Gavarrell y Pau Juvillà; l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; Héctor Cuenca, president del Consell de la Joventut, així com diversos grups i associacions del municipi entre els quals han destacat Borja Penalba i Francesc Anyó interpretant poemes d'Estellés.


No ha faltat a l'acte un nombrós grup de persones anònimes que han donat sentit i suport a aquest acte, per a aquest públic és per a qui es dirigeix l'acte. 

L'emotiu homenatge que ha tingut lloc al costat del monument commemoratiu, inaugurat l'any 2007, en memòria d'aquest horrible succés.

La nostra Colla, la Muixeranga de Xàtiva, la Socarrà, a la finalització de l'acte i després d'una solta simbòlica de coloms, ha representat dues figures al costat del monument que commemora els fets. 

Una primera figura ha sigut el remat d'alta de cinc, que finalment ha quedat carregada i lliure.




Una segona figura, un altar, amb un pilar central de quatre altures, als laterals pilars de tres, dos i un, que donen vida a aquesta vistosa figura.








Si voleu vorer més fotos, no ho dubteu, visiteu en nostre facebook on podeu vorer les fotos més espectaculars.






Per a ampliar la informacio
Galeria fotogràfica de l’homenatge a les víctimes del bombardeig de Xàtiva de 1939
Xàtiva ret homenatge a les víctimes del bombardeig de l’estació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Raspberry Candy Cane Multicursor